panouri solare

Interioare sobe de teracotă E 3

soba-e3E3 este un cazan de încălzire pentru interiorul unei sobe de teracotă cu regulator de ardere automat (reglare exclusiv automată: cazanul rămâne la o temperatură constantă dacă există suficient combustibil). Astfel, cea mai mare parte a căldurii emise se poate direcționa mai departe către instalția de încălzire. Astfel se poate înlocui total generatorul de căldură (gaz/petrol) din sistemul de încălzire. Prin camera de încălzire cu recuplare (aer cald respectiv căldura de convecție) se garantează confortul tipic al unei sobe din teracotă. Teracota emană spre exterior o căldură plăcută în locuință.
În acest produs Estec, se îmbină tradiția cu evoluția:
  • randament ridicat, până la 90% iesirea aerului cald prin dispozitiv reglabil
  • transmiterea căldurii în alte incăperi prin intermediul încălzirii centrale
  • confort optim prin căldura rezultatî (radiație)
  • verificat TÜV
  • se pot utiliza aproape toți combustibilii solizi
  • construcție robustă din oțel superior
  • reglare automată a temperaturii

interior-teracota-sobaFunctionare: părtile constructive ale sobei E3 sunt un cazan pentru apă caldă și o cameră de încălzire cu recuplare. Cazanul este utilizat la producerea de apă caldă pentru încălzirea locuinței sau apă caldă menajeră. Camera de încălzire servește la încălzirea încăperii în care este situată soba. Instalația de încălzire funcționează automat. La creșterea temperaturii cazanului, la circa 50°C se pornește pompa sobei și în același timp se întrerupe alimentarea cu gaz sau petrol. Astfel, funcția de încălzire este preluată de soba de teracotă. Încălzirea va fi preluată din nou de către cazanul pe gaz doar atunci când soba de teracotă nu va mai genera destulă caldură (temperatura va scadea sub o anumită valoare limită.)

Recomandarea noastră:
Cuplarea sobei de teracotă la instalația de încălzire centrală oferă avantajul încălzirii întregii locuințe indiferent de locația sobei. Combinarea sobei cu un sistem solar cu un boiler de tip pufer reduc considerabil costurile legate de încălzire. Un stocator/boiler tip buffer este ca un seif pentru căldura casei.

De ce panouri solare?

Soarele ne furnizează zilnic energie, de sute de ori mai multă decât avem nevoie, în mod gratuit și taxe și impozite.
Teoretic, energia solară este nelimitată. Practic, anual nu mai puțin de 1000 k/h „ating“ fiecare metru pătrat al casei dumneavostră. Cât din această energie folosiți ?

Viitorul nostru depinde de soare!
Folosind panouri solare de înaltă calitate de la Estec, acum aveți ocazia să rețineți și să folosiți o mare parte din energia solară a Soarelui. Sistemele de panouri solare Estec sunt special concepute pentru consumatorii de energie solară din Europa Centrala. Aceste panouri solare transformă energia Soarelui în energie calorică. Detalii...

Istoria energiei solare

Cucerirea de către om a noi surse de energie a constituit un factor fundamental in dezvoltarea societătii. Cândva, prin 1850, pricipalul combustibil era incă lemnul, care a oferit treptat locul cărbunelui, prin 1910. Apoi, incepând cu anii ’50 a fost detronat de combustibilul lichid şi gazos, respectiv ţiţei şi gaze.

Dintre formele noi de energie enumerăm energia solară, care aşa cum putem vedea se foloseşte din ce in ce mai des de către popoare. Conversia luminii solare in curent electric se practică din jurul anilor ’60 când se folosea pentru alimentarea cu energie a aparatelor de bord instalate pe sateliţi şi alte nave cosmice, şi mai apoi, pentru balize luminoase pe mare sau pe aeroporturi. Detalii...